Navigácia

  • VIANOČNÁ PEKÁREŇ v prvej triede

    V pondelok ráno si prváci našej školy opásali zástery, vyhrnuli rukávy a chytili do rúk medovníkové cesto, valčeky a pustili sa do práce. Vaľkali, vykrajovali, zdobili a najmä ochutnávali medovníky. Príjemnú predvianočnú atmosféru v triede dopĺňali vianočné piesne...       

  • Dopravná výchova v spolupráci s PZ

  • Lekára sa nebojíme

    Dňa 28.11. žiakov našej školy navštívila detská lekárka MUDR.Ľ.Č.Šebová so svojím tímom a porozprávala im, aké základné vyšetrenia sa robia v detskej ambulancii.

  • iBobor - informatická online súťaž

    iBobor - informatická online súťaž

    Žiaci 3. a 4.ročníka sa v novembri zapojili do celoslovenskej informatickej online súťaže, v ktorej sú súťažné úlohy zamerané na logiku, porozumenie informáciám, algoritmizáciu a matematické základy informatiky. Najúspešnejším štvrtákom z našej školy bol I.Karisný, ktorý získal 60 bodov z 96, najlepším tretiakom sa stal M.Kočalka, ktorý získal 72 bodov zo 72. Gratulujeme!

  • Deň dôchodcov

    Dňa 29.10. prišli aj žiaci našej školy svojím programom poďakovať starým mamám a starým otcom. 

  • Olejko chráni prírodu

    Naša škola sa zapojila do projektu Olejko chráni prírodu, pretože každý deň sa v domácnostiach vytvára množstvo použitého kuchynského oleja, ktorý často končí v kanalizácii alebo prírode. Tam môže spôsobiť vážne škody, ako je upchatie kanalizácie či znečistenie životného prostredia.Okrem iného má tento projekt aj vzdelávací charakter. Chceme ukázať deťom, že každý z nás môže prispieť k ochrane životného prostredia jednoduchými, ale účinnými krokmi. Jedným z nich je aj správne zaobchádzanie s použitým kuchynským olejom.

    1. Olej po vyprážaní alebo inom použití nechajte vychladnúť, zbavte ho hrubých usadenín a zvyškov z jedál.

    2. Za pomoci lievika prelejte prečistený olej do čistej, suchej plastovej fľaše a dobre uzavrite.

    3. Olej odovzdajte do označenej nádoby, ktorá sa nachádza vo Vašej škole.

    Prineste použitý kuchynský olej do školy, aby neznečisťoval životné prostredie a dostal druhú šancu v podobe biopaliva.

  • Viac lásky - menej plastu

    Viac lásky - menej plastu

    Kupujme alebo vytvorme dekorácie zo živých či sušených rastlín bez obalov a stúh.

     

     

    Blížia sa Dušičky - dni, kedy spomíname na svojich blízkych zosnulých. Pri tejto príležitosti sa naša škola zapája do výzvy Viac lásky - menej plastu, kde učíme žiakov prejaviť úctu zosnulým a zároveň prejavovať rešpekt voči životnému prostrediu tým, že budeme inšpirovať okolie, ako znížiť množstvo odpadu na cintorínoch. Prečo?

    - naša láska a spomienky k zosnulým sa nemerajú množstvom prinesených plastových dekorácií,

    -na našich cintorínoch sa zväčša odpad netriedi, končí na skládkach

    -väčšina vencov, kytíc a kahancov je vyrobená z materiálov, ktoré sa nedajú recyklovať.

    Pridajte sa k výzve a pri výzdobe hrobov používajte prírodné materiály!

  • Celoškolské rodičovské združenie

    Dňa 12.10.2023 o 15:00 hod. sa v budove ZŠ bude konať celoškolské rodičovské združenie. Po jeho skončení budú pokračovať triedne združenia pre všetky triedy.

  • Didaktické hry v prírode

    Dňa 13.9.2023 sa všetci žiaci školy zúčastnili na Didaktických hrách, ktoré sa skladajú z teoretickej aj praktickej časti. Obsahom bolo:

    ·       Riešenie mimoriadnych udalostí – civilná ochrana - evakuácia školy

    ·       Zdravotná príprava - 1.pomoc

    ·       Pohyb a pobyt v prírode a jej ochrana

    ·       Dopravná výchova

    ·       Výchova k bezpečnému správaniu

    Deťom sa to veľmi páčilo, pretože prostredníctvom hry sa nielen hrali, ale aj veľa nového naučili a starého zopakovali.

  • Špecializovaný krúžok gymnastiky

    Milí rodičia,

    v tomto školskom roku chceme otvoriť špecializovaný krúžok gymnastiky priamo vo Vašej škole. Krúžok je určený pre všetkých školákov, bez ohľadu na vek. Deti na tréningu sú rozdelené do 2 skupín: začiatočníci a pokročilí.  Tréning budú viesť 2 tréneri. Tréner Marek a trénerka gymnastiky Katka, ktorá chodila 5 rokov na gymnastiku a pravidelne sa zúčastňovala súťaží.  Počas roka deti naučíme mostík, prechody zo stoja do mostíka, šnúru, placku, stojku na hlave, premet bokom, salto vpred/vzad mnoho ďalšieho.

    Krúžok by prebiehal pravidelne každý utorok od 15:30-16:30. Mesačný paušálny poplatok je 25€ (platí sa 5 mesačné členské).

    Na konci školského roka nás čaká vystúpenie, kde spojíme gymnastiku s tancom a vznikne z toho niečo úžasné na čo sa už teraz veľmi tešíme.

    V prípade záujmu o náš krúžok vyplňte túto predbežnú prihlášku do 15.9., podľa ktorej zistíme záujem. Prvá hodina je skúšobná. Odkaz na prihlášku: https://forms.gle/acWoT1BoCFitciGs6

    S pozdravom Marek Hajas a tím Športovej akadémi

  • Začiatok školského roka 2023/2024

    Začiatok školského roka 2023/2024

    Školský rok 2023/2024 sa začne v pondelok 4.9.2023  o 8,00 hod. svätou omšou v rímskokatolíckom kostole v Podbieli. Po omši sa presunieme do budovy základnej školy, kde bude slávnostné otvorenie školského roka. Po príhovore riaditeľky školy sa žiaci  rozídu do tried, kde dostanú ďalšie organizačné pokyny. V tento deň bude prevádzka školy do cca 10,00. Všetci žiaci prídu do školy bez tašiek.

    Žiaci 1. ročníka budú mať slávnostné otvorenie školského roka v sprievode zákonných zástupcov.

    Školský klub detí bude v prevádzke od 5.9.2023 v čase od 11:15 do 16:00 hod. Poplatok za ŠKD je 9,-eur/mesačne.

    Stravovanie v ŠJ bude zabezpečené od 5.9.2023 - poplatok za obedy so štátnou dotáciou - 0 eur, bez dotácie- 37 eur/mesiac. Odhlasovanie žiaka z obeda zabezpečí zákonný zástupca cez Edupage alebo telefonicky.

     

  • Školský klub detí

    Školský klub detí

    Školský klub detí bude funkčný od 5.9.2023 v čase od 11,15 do 16,00 hod.

    Rodičia žiakov 1.-4. ročníka  v šk.roku 2023/2024, ktorí chcú prihlásiť dieťa do Školského klubu detí ( ďalej len ŠKD ),  si môžu stiahnuť prihlášku na stránke školy - odkaz pod textom, prípadne si prihlášku môžu vyzdvihnúť u riaditeľky školy, žiakom- záujemcom budú tiež rozdané 4.9. v škole.

    Údaje v príhláške o čase odchodu žiaka z ŠKD sú záväzné, akékoľvek zmeny musia byť oznámené písomne. Aj prípadná trvalá odhláška žiaka z ŠKD musí byť oznámená písomne minimálne jeden deň vopred od dátumu ohlásenia. Akákoľvek komunikácia ohľadom ŠKD môže byť telefonicky alebo cez EduPage.

    Mesačné príspevky vo výške 9,- určené na čiastočnú úhradu nákladov spojených s hmotným zabezpečením v ŠKD Podbiel s platnosťou od 05.09.2023 do 30.06.2024 sa uhrádzajú na číslo účtu SK 39 0200 0000 0032 2168 8957  vždy najneskôr do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca.

     

     

  • Záver školského roka

    Máme za sebou ďalší školský rok a nastáva čas relaxu, cestovania, oddychu a zážitkov. Dovidenia v septembri!

  • ROZLÚČKA štvrtákov so školou

    Čas, ktorý mali stráviť v našej škole žiaci 4. ročníka sa pomaly naplnil. Od septembra už zasadnú do lavíc novej školy, medzi nových spolužiakov a učiteľov. Všetkým prajeme veľa úspechov...

  • Výchovný koncert žiakov ZŠ Podbiel

    Žiaci našej školy previedli svoj talent v hre na hudobný nástroj a v speve na výchovnom koncerte, ktorý sa konal dňa 28.06.2023 v ZŠ Podbiel.

  • Tretiaci na návšteve v okresnom meste

  • Dotácia na stravu od 1.9.2023 do 31.12.2023

    Vážení rodičia,  od 01.09.2023 pokračuje poskytovanie dotácie na stravu:

    a) vo výške príspevku:              

    MŠ – 1,40€ na každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacieho procesu a odobralo obed    

    ZŠ I.stupeň – 2,10€ na každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacieho procesu a odobralo obed    

    b) deti oprávnené na poskytnutie dotácie:    

    - MŠ: posledný ročník, ZŠ: žiaci prvého až deviateho ročníka,

    - deti vo veku od 2 do 5 rokov, ak je rodina v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je vo výške životného minima.

    Keďže podmienkou poskytnutia dotácie je vyplnený zápisný lístok s návratkou, žiadame Vás o jeho vyplnenie do 30.6.2023  elektronicky cez Edupage zo svojho rodičovského konta /žiadosti,vyhlásenia - zápisný lístok na stravovanie s návratkou/. Návod v odkaze pod textom. Návratku si môžete aj vytlačiť a priniesť do školy.


  • Výlet: Klin - Oravská Lesná

    21.6. žiaci ZŠ spoznali bližšie Oravu a navštívili areál  pri Soche Krista v Kline, kde sa nachádza najvyššia socha Krista na Slovensku. Spod jeho nôh je krásny výhľad nielen na Klin, ale aj na Oravskú priehradu, Námestovo, Vavrečku, Suchú Horu aj Roháče. Pri dobrom počasí dovidieť až do poľského Zakopaného na vrchu Giewont. Monument na kopci Grapa v nadmorskej výške 686 metrov je vysoký 9,5 metra, rozpätie rúk má šírku 7 metrov, hmotnosť aj s podstavcom 23 ton. Je zatiaľ treťou kópiou slávnej brazílskej sochy na svete, druhou je 23 m vysoký Kristus Spasiteľ v portugalskom Lisabone.

    Ďalšia zastávka bola Oravská lesná železnica. Je jednou z mála zachovaných  úzkorozchodných úvraťových železníc na svete a je unikátnou technickou pamiatkou. Slúžila pôvodne na zvážanie dreva. Dnes patrí medzi najobľúbenejšie turistické atrakcie Oravy. Trať má dĺžku pribl.7 km a dostali sme do výšky 935 m.n.m. Pred približne 1 hodinovou jazdou žiaci absolvovali program - Staň sa železničiarom, v ktorom sa dozvedeli niečo bližšie o tomto povolaní.

  • Tretiaci - Noc v škole

  • ATLETICKÝ ŠTVORBOJ - okresné kolo

    Dňa 6.6.2023 sa v Čimhovej konalo okresné kolo športovej súťaže Atletický štvorboj do ktorej za našu školu  postúpil víťaz obvodného kola prvákov Boris Korčuška a víťaz štvrtákov Damián Nabočík. V okresnom kole sa stretli tí najlepší z najlepších zo všetkých škôl. Súťažili v behu na krátku aj dlhú trať, v hode kriketovou loptičkou a skoku do diaľky. Chlapci vo svojich kategóriách bojovali statočne a my sme hrdí, že najlepším štvrtákom v okrese je náš Damián Nabočík, ktorý získal 1.miesto. Borisko Korčuška sa medzi prvákmi umiestnil na peknom 3.mieste. Gratulujeme!!!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou v Podbieli
    Podbiel 246
  • 043/ 5381048 = ZŠ
    0908246133
    043/5381034 = MŠ, ŠJ

Fotogaléria